Over Sportservice

Sportservice Texel is het loket waar u met al uw sportvragen terecht kunt. Wij zijn het coördinatiepunt voor sport en bewegen en zijn in die hoedanigheid ook vaak de spin in het web bij projecten en sportinitiatieven. Sportservice Texel is onderdeel van Sportservice Noord-Holland.

Als vereniging kunt u met allerlei vragen over uw vereniging terecht. Tekort aan vrijwilligers, problemen met wet en regelgeving? Wij kijken samen met u naar mogelijke oplossingen. Inwoners van Texel kunnen natuurlijk ook bij ons terecht. Beantwoording van vragen als: “waar kan ik sporten?” horen ook bij onze loketfunctie. Onder sportoverzicht vindt u onze sportkalender en alle verenigingsadressen.

Advisering
Sportservice Texel geeft advisering bij de uitvoering van sportstimuleringsactiviteiten en het bevorderen van de samenwerking tussen (sport)organisaties. Sportservice Texel wordt inhoudelijk ondersteund door Sportservice Den Helder. De opdrachtgever is de gemeente Texel.

Voortgang en uitvoering van het plan van aanpak "Texel, eiland in beweging wordt bewaakt door de gemeentelijke stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Gemeente Texel, het Overlegorgaan Texels Onderwijs, de Stichting Texelse Sportraad, de Stichting Welzijn en Ouderen Texel en Stichting Pharos Texel (jongerenwerk).

Buurt-Onderwijs-Sport (BOS-project)
In dit project werken sportverenigingen en basisscholen en de school voor voortgezet onderwijs samen. Leerlingen krijgen de kans om kennis te maken met diverse sport(en) door kennismakings- lessen bij de sportverenigingen naar keuze te volgen. Op deze manier oriënteren jeugd en jongeren zich op sportgebied en worden zij gestimuleerd om lid van een vereniging te worden. De programma’s vormen een onderdeel van het BOS-project.