Examentraining Sociale Hygiene

geplaatst op 20 april 2017

Sportservice Texel organiseert een Examentraining Sociale Hygiëne op Texel.

Alle sportverenigingen die zelf een kantine exploiteren, dienen in het bezit te zijn van een gemeentelijke vergunning in het kader van de Drank- en Horecawet. Een vergunning om een kantine te mogen exploiteren wordt pas afgegeven als er, naast een aantal andere eisen, minimaal twee personen aan de vereniging zijn verbonden die in het bezit zijn van een verklaring Sociale Hygiëne.
Deze twee personen geven onmiddellijke leiding aan de uitoefening van de horeca-werkzaamheden in de sportkantine. Wanneer de kantine bemand wordt door barvrijwilligers met een Instructie Verantwoord Alcohol schenken dan hoeven de leden met de verklaring Sociale Hygiëne niet aanwezig te zijn.

Voor wie
De examentraining is bedoeld voor leden van sportverenigingen met een eigen sportkantine, maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van dorpshuizen.

Examentraining inhoud (korte uitleg over)
• Gastvrijheid in de Horeca
• Alcohol-, gok- en drugsverslaving
• Sociale vaardigheden
• Inrichtingseisen en voorzieningen
• Veiligheid in het Horecabedrijf

Examentraining duur
De examentraining wordt op twee avonden gegeven. Op dinsdag 2 mei van 18.30 uur tot 22.30 uur en op woensdag 3 mei van 18.30 uur tot 20.30/22.30 uur wordt er door een gekwalificeerde docent en examntraining verzorgd. Tijdens deze training ontvangt u bovendien het leerboek Sociale Hygiëne. De docent bereid u voor op het examen Sociale Hygiëne. Het is onze ervaring dat de deelnemers het op prijs stellen om tijdens deze training de verschillende aspecten van het examen persoonlijk met de docent te bespreken.

Het examen moet zelf door de deelnemer worden aangevraagd bij het SVH na afloop van de examentraining.

Examentrainingskosten
De kosten voor de examentraining bedragen € 110,- per persoon. De kosten voor het examen bedragen €156,-.

Heeft u interesse in deze examentraining dan kunt u zich opgeven via de mail van Sportservice Texel, sportservicetexel@texel.com. Er wordt dan vervolgens contact met u opgenomen.